Učitavanje...

Posebna ponuda u slastičarnici Torterie Macaron

15. siječnja 2018.

Posebna ponuda u slastičarnici Torterie Macaron još uvijek traje!  

Slatki bademovi kolačići postigli su veliku popularnost zadnjih nekoliko godina, no francuskom poslasticom još su se sladili na francuskom dvoru. Smatra se da ih je Caterina de’ Medici donijela sa sobom u Francusku nakon udaje za kralja Henrija II. 1543. kada je sa sobom dovela kuhare i slastičare. Macaron kakav poznajemo danas smislio je Pierre Desfontaines, drugi rođak Louisa Ernesta Laduréea, koji je prvi došao na ideju uzeti dva macarona i spojiti ih ganacheom na način na koji se macaron radi u Laduréeovu laboratoriju već 150 godina.

I tim Torterie Macaron slastičara prošao je školu i prilagodio svoj recept. Napraviti macaron nije nimalo jednostavno, no uz praksu i savršeni omjer, naš tim uspio je postići idealan oblik, boju i teksturu – tako da sada u slastičarnicama možemo uživati u šest odabranih okusa: čokolada, nougat, naranča, malina, pistacio i mango. 

Važno je napomenuti kako macaronsi nakon pečenja i punjenja kremom trebaju “odležati” minimalno 24 sata kako bi se fina krema i keks spojili u savršenu cjelinu. SAVJET + Kada macaron izvadite iz rashladne vitrine, pustite ga barem 5 minuta na sobnoj temperaturi.

Pronađite posebne *Limited Edition* ručno rađeni macaronse!

  • 5 komada macaronsa = 29kn (prije 35kn)
  • 7 komada macaronsa = 39kn (prije 49kn)

Sve novosti
Pratite nas